Οι φακές είναι από τα πιο διαδεδομένα κι αγαπημένα όσπρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Συναντώνται σε ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών με ή χωρίς τον φλοιό τους, ολόκληρες ή διασπασμένες. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή φακής είναι η Αμερική και ο Καναδάς. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές, όπως η Λάρισα, η Κοζάνη, τα Φάρσαλα και η Εγκλουβή της Λευκάδας. Ο κύριος τρόπος μαγειρέματος της φακής είναι κυρίως σαν σούπα, αλλά και ως σαλάτα ή γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα.
Η στέβια έχει έρθει στην Ελλάδα από το 2011, όταν έγινε μόνιμη η έγκριση για τη χρησιμοποίησή της στην Ευρώπη.
Περιέχει φυσικά γλυκαντικά, τους γλυκοζίτες στεβιόλης, οι οποίοι αφενός μεν έχουν γλυκαντική αξία 300 φορές υψηλότερη αυτή της ζάχαρης, αφετέρου δε καμία θερμιδική αξία.
Υλικά (για 4 άτομα):
4 φιλέτα γλώσσας
3 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
2 μεγάλες κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε ροδέλες, 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ρίγανη, 2 κ. σ. φρέσκο θυμάρι
1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο, αλάτι & πιπέρι
Συστατικά ( Μερίδες: 12 ) :
•2 φλυτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι Χονδρό
•1 φλυτζάνι λάδι εκλεκτό
•2 φλυτζάνια ζάχαρη
•½ φλυτζάνι μέλι
•5 φλυτζάνια νερό
• 200 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
•200 γρ. κουκουνάρια
Υλικά Συνταγής:
1 κοτόπουλο γύρω στο 1½ κιλό
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
1 κ.σ. σόγια (προαιρετικά) ή κρασί
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι
1 λεμόνι
Είμαστε πάντα δεκτικοί και ακούμε τους καταναλωτές και πελάτες μας. Τους υποδεχόμαστε στα καταστήματά μας και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους με καλοσύνη, οικειότητα και προσοχή στις λεπτομέρειες.
Επικοινωνήστε μαζί μας |
Διευθύνσεις
Καταστημάτων
Ωράριο καταστημάτων
Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-21:00
Σάββατο 08:00-20:00
Κεντρικά Γραφεία-Αποθήκη
3ο Χ.Λ.Μ. Λάρισας - Καρδίτσης, Λάρισα
info@asagora.gr
+30 2410 669592
+30 2410 669592