Η θρεπτική αξία του ανανά

Ο τροπικός ανανάς έγινε γνωστός στην Ευρώπη το 1493. Προέρχεται από τροπικά κλίματα και οι μεγαλύτερες καλλιέργειές του συναντώνται στην Κεντρική και τη Νότια Αμερική. Το γευστικό αυτό φρούτο έχει μικρή θερμιδική αξία, αφού ποσότητα 100 γραμμαρίων αποδίδει μόλις 49 θερμίδες.

Ο ανανάς αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγγανίου και χαλκού. Το μαγγάνιο είναι ένα μέταλλο που συμβάλλει στη διατήρηση της καλής κατάστασης του σκελετού και του νευρικού συστήματος. Το φρούτο παρέχει ακόμη μαγνήσιο και κάλιο αλλά και αρκετές φυτικές ίνες, τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες. Μία από τις σημαντικότερες θρεπτικές ουσίες του ανανά είναι η βρωμελαΐνη, ένα ένζυμο που διευκολύνει την πέψη των πρωτεϊνούχων τροφών, καθώς έχει πρωτεολυτική δράση. Μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση ανανά, λόγω της βρωμελαΐνης, συμβάλλει κατά της αρθρίτιδας και της δυσπεψίας, ενώ επίσης παρουσιάζει και αντιφλεγμονώδη δράση.

Είμαστε πάντα δεκτικοί και ακούμε τους καταναλωτές και πελάτες μας.
Τους υποδεχόμαστε στα καταστήματά μας και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους με καλοσύνη, οικειότητα και προσοχή στις λεπτομέρειες.

Επικοινωνήστε

μαζί μας





Διευθύνσεις

Καταστημάτων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ωράριο καταστημάτων
Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-21:00
Σάββατο 08:00-20:00


Κεντρικά Γραφεία-Αποθήκη

 3ο Χ.Λ.Μ. Λάρισας - Καρδίτσης, Λάρισα

 info@asagora.gr

 +30 2410 669592

 +30 2410 669592

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε πρώτοι το φυλλάδιο προσφορών μας.
Agora Agora
elomas