Οι πολύτιμες φακές!

 Οι φακές είναι από τα πιο διαδεδομένα κι αγαπημένα όσπρια σε παγκόσμιο επίπεδο. Συναντώνται σε ποικιλία χρωμάτων και  μεγεθών με ή χωρίς τον φλοιό τους, ολόκληρες ή διασπασμένες. Οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή φακής είναι η Αμερική και ο Καναδάς. Στην Ελλάδα καλλιεργούνται σε πολλές περιοχές, όπως η Λάρισα, η Κοζάνη, τα Φάρσαλα και η Εγκλουβή της Λευκάδας. Ο κύριος τρόπος μαγειρέματος της φακής είναι κυρίως σαν σούπα, αλλά και ως σαλάτα ή γαρνιτούρα σε διάφορα πιάτα.

Ιδιότητες: Οι φακές, είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, τόσο διαλυτές όσο και αδιάλυτες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

Επιπρόσθετα, συμβάλλουν στην υγεία της καρδιάς όχι μόνο λόγω των φυτικών ινών, αλλά και λόγω των σημαντικών ποσοτήτων φυλλικού οξέος και μαγνησίου που περιέχουν. Εκτός από τις ευεργετικές τους ιδιότητες στο πεπτικό σύστημα και στην καρδιά, είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τη διαχείριση διαταραχών του σακχάρου, καθώς εμποδίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να αυξηθούν με ταχύ ρυθμό μετά από ένα γεύμα.

 Ακόμη, αποτελούν πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ο οποίος δεν απορροφάται όμως εύκολα από τον οργανισμό. Για να αυξηθεί η απορρόφηση του σιδήρου, συνιστάται η κατανάλωση μιας πηγής βιταμίνης C μαζί με τις φακές, όπως σάλτσα ντομάτας, πιπεριές, ή χυμός λεμονιού. Αντίθετα ο συνδυασμός της φακής  με πηγές ασβεστίου, όπως το τυρί, μειώνει την απορρόφηση του σιδήρου.

Είμαστε πάντα δεκτικοί και ακούμε τους καταναλωτές και πελάτες μας.
Τους υποδεχόμαστε στα καταστήματά μας και ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες τους με καλοσύνη, οικειότητα και προσοχή στις λεπτομέρειες.

Επικοινωνήστε

μαζί μας





Διευθύνσεις

Καταστημάτων

Στοιχεία Επικοινωνίας

Ωράριο καταστημάτων
Δευτέρα-Παρασκευή 08:00-21:00
Σάββατο 08:00-20:00


Κεντρικά Γραφεία-Αποθήκη

 3ο Χ.Λ.Μ. Λάρισας - Καρδίτσης, Λάρισα

 info@asagora.gr

 +30 2410 669592

 +30 2410 669592

Ενημερωτικό Δελτίο

Εγγραφείτε στο newsletter μας και λάβετε πρώτοι το φυλλάδιο προσφορών μας.
Agora Agora
elomas